Hur ska du orka?

Vår dotter Milly fyller 1 år på torsdag (8/9) och BF (beräknad förlossning) är 22/9 med bebisen i magen. Vi får alltså ungefär lite drygt 12 månader mellan barnen, något som vi (eller oftast jag) får och har fått en del kommentar om. Det tycks vara mest ”godkänt” att ha två år mellan barnen och väljer man mer eller mindre så har folk åsikter om det.

Många är såklart positiva också men de flesta ifrågasätter hur jag ska orka. I början struntade jag i det men när man hört det återkommande i nästan nio månader så börjar man nästan tvivla på sig själv… Det är klart jag förstår att det blir annorlunda med en bebis till, det tror jag alla förstår. Men, det stora ”menet” är ju att ingen nämner det faktum att vi faktiskt får lyckan och priviliget att bli föräldrar igen! Känslan när Milly föddes går inte att beskriva och vi ska få uppleva det igenDet  är för mig svårt att greppa. Sedan får man se hur den nya bebisen fungerar och hur Milly reagerar men innan bebisen kommer känns det dumt att jag ska gräva ner mig med att jag inte kommer orka.

Det nästan värsta är att det faktiskt bara är kvinnor (och mest mammor) som ifrågasatt vårt val. Ingen av våra manliga bekanta eller pappor och sagt något (inte till oss i alla fall). Kommer komma in på det i kommande inlägg också men varför är kvinnor och mammor så elaka mot varandra? Det är väl vi som borde stötta och peppa varandra men istället så är vi så dumma och dömande…

 

Har ni varit med om liknade åsikter/kommentarer?

På Millys sovstund.
På Millys sovstund.

Populära inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × ett =