Knep för sömnbrist

image

Jag och min son. Kan fortfarande inte förstå att vi har en liten till. Känner att jag njuter mer den här gången, med Milly var allting så nytt.

Inte mycket sömn inatt heller tyvärr. Men mina ”knep” för att klara av det är:

1. När du är uppe mitt i natten och ammar/ger mat då brukar jag tänka på att det är fler som är uppe och gör samma som jag i precis den stunden. Kan vara tröstande. Sen brukar jag tänka att jag är tacksam för att han äter/mår bra och inte skriker. (Men det är okej att vara ap-trött och bara vilja sova men då är trösten att det vänder efter några veckor-håll ut!)

2. Har du sovit dåligt- ät ordentligt med frukost. (Ska man ju alltid göra) men det är extra viktigt om man har sömnbrist för då behöver kroppen annan energi. Så slarva inte med dig själv!

3. Min räddning- kaffe ??

4. Sänk kraven. Gör det du orkar/vill.

5. Men jag brukar tycka det är viktigt att borsta håret och fixa till mig. Jag går aldrig i pyjamas en hel dag men där är man olika. Och smink är också en fantastisk uppfinning. Har upptäckt att i min ”concealer- burk” finns så man kan täcka mörka ringar under ögonen- det och lite mascara sen ser man ju nästan pigg ut ?

6. Sen försök vila när barnen för det. Jag har svårt att sova på dagen men då försöker jag koppla av på andra sätt! Hitta någon återhämtningsmetod som funkar för dig:)

 

Nu njuter vi av att det är söndag. Kram från en gäspande Tristan som nu sover som en stock såklart ?

image

 

 

Populära inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =