Träning under graviditet

Fick en fråga på min mail från en träningsglad tjej (som läser bloggen) som nu är början av en graviditet. Hon frågade efter tips och det tänkte jag dela med mig av.

Precis som hon kände jag mig jättetrött fram till vecka 12, framförallt med Milly (somnade nästan på stående fot och har aldrig känt så). Men vid vecka 18 då kände jag mig faktiskt ”stark”  igen men veckorna fram till dess, trötthet och illamående. Eftersom varje graviditet är olika så lyssna på kroppen. Mår du illa, inte får sova, är sjukt trött, inte kan äta etc. då får du göra det du ”kan”. Jag orkade nästan ingenting  förutom mitt jobb fram till v.12 med Milly men sen kunde jag börja träna igen. Så råd 1: lyssna på kroppen!

Råd 2: gå promenader, simma & crosstrainer (om det funkar för fogarna), cykla. Jag tyckte inte det var skönt att springa men det funkar för många in i graviditeten. Så tips 2: gör det du tycker är kul och så du även får svettas. Men dra inte på dig mjölksyra, vissa säger att det går till barnet och det vill man inte riskera.

Sen körde jag mycket i gymmet för att stärka upp kroppen.

Ryggen: latsdrag i maskin, ryggdrag i kabelmaskin och fågelhunden (10×3 på varje)

bröst: bröstmaskinen, vandrande armhävningar på bräda och press i kabelmaskin

ben: någon form av knäböj och drag in på bosuboll

axlar: viktplattor utåt och uppåt

(biceps och triceps övningar).

ska försöka fota övningarna men jag gjorde stabila övningar för framförallt rygg och bröst.

Så tips 3: stärk upp din kropp så den orkar graviditen och sen förlossning. Framförallt rygg ( blir tung mage) och bröst (du sitter mycket framåtlutad sen med ditt barn och ammar/ger mat).

Och slutligen tips 4: Knipträna! Så tråkigt men så viktigt! Andra graviditeten, mellan barnen var det den viktigaste träningen för mig för att hjälpa kroppen.

Hoppas det var till någon hjälp? Skicka gärna fler frågor 🙂

Populära inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + tio =