Var det planerat?

image

 

Idag tog jag och Milly en promenad och sen gick vi till öppna förskolan.

Vet inte riktigt vad jag tycker om öppna förskolan, oftast är det trevligt där men jag hör många konversationer där föräldrarna tävlar med varandra i hur långt barnen har kommit i utvecklingen. ”Solsidan” kan man tycka överdriver vissa saker men inte när det kommer till det här.

Och idag igen (hände även förra veckan) skedde denna konversationen med en mamma jag aldrig träffat tidigare:

Hon:-hur gammal är din tjej?
Jag: – hon är 1 år.
Jag: – hur gammal är din?
Hon:- han är 13 månader. När är det dags för nästa då?
Jag:-ja det är faktiskt beräknat nästa vecka.
Hon- men oj
Jag-ja det känns spännande
Hon- hade ni planerat att ha det så tätt?

 

Hur kan man fråga något sådant privat? Jag skulle aldrig få för mig det… Och att det dessutom även hände likadant förra veckan är rätt trist. Varför skulle jag till en vilt främmande människa som jag pratar med för första gången berätta om det var planerat eller inte? Det är skillnad om det är ens vänner eller om jag själv väljer att berätta. Man har ingen aning om folks livssituationer och vissa saker tycker jag inte man frågar…

Annars är det väl trevligt där men jag tycker sådana konversationer bara tar energi tyvärr…

 

Annars då (apropå att skryta om sitt barns utveckling haha) så har Sophie övat mycket med att gå med Milly och idag har hon tagit upp mot 7 steg själv vid tre olika tillfällen, så snart lossnar det nog!

Skryt 2: Sen har hon tröttnat på burkmat (tramsar bara) så nu äter hon det vi äter- känns som ett stort steg för vår lilla tjej (som inte är så liten längre) 🙂

 

På dagens meny, köttbullar:

 

image

Populära inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =